[...] laktoza, syrop glukozowo-fruktozwy. Ogranicza się spożycie warzyw i owoców. Preferuje się potrawy bogate w tłuszcz zwierzęcy, takie jak mięso, smalec, masło, tłuste mleko i śmietana, jaja. Ilość białka w tej diecie jest zmienna. Dieta optymalna to pojęcie używane w dwóch znaczeniach: 1. Dla diety wysokotłuszczowej wg Kwaśniewskiego, 2. [...]
[...] i zakwasy w nich powstające po znacznym wysiłku fizycznym. Miałeś kiedykolwiek z tym do czynienia? Zakwasy mięśni objawiają się nieprzyjemnymi bólami powodowanymi przez kwas mlekowy gromadzący się w mięśniach. Mechanizm zakwasów mięśniowych jest bardzo prosty. Nagły, duży wysiłek, do którego organizm zwykle nie jest przyzwyczajony, wymaga [...]
[...] muszą przetrawić te niezużyte węglowodany i robią to poprzez proces fermentacji. Produktami ubocznymi fermentacji są gazy takie, jak metan, dwutlenek węgla & wodór, kwas mlekowy i octowy oraz toksyny. Wszystko to drażni i niszczy jelito. Są dowody na to, że podwyższona kwasowość w jelitach, spowodowana złym wchłanianiem i fermentacją [...]
[...] Mleko jest pierwszym i w początkowym okresie życia jedynym pokarmem człowieka. Gwarantuje prawidłowy rozwój dziecka i już chociażby ten fakt uświadamia jaką rolę odgrywa mleko w żywieniu. Mleko jest dobrym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, a także bogatym źródłem witamin głównie z grupy B, a zwłaszcza witaminy B2 oraz [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Miałem przykład dzieci na basenie [...]
Wystarczy czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność.
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] czasami spojrzeć przy kasie co większość ludzi kupuje swoim dzieciom ... później w wieku 40 lat cukrzyca,rak, udar, zakrzepy itd. A babcie co jadły całe życie chleb, jaja, mleko i warzywa z ogródka żyją po 90 lat. Poza tym Polacy jedzą leków chyba najwięcej w Europie A żyją najkrócej... dziwna zależność. Z drugiej strony medycyna się bardzo [...]
[...] jakiej ja nie mam na scenie. Tylko że wezme 100 kolejnych osób i 99 osób niestey nie wyrobi się z formą postepując tak jak on. Dlatego np ja mogę sobie jesc jogurt, Ty pić mleko i forma jest ok, ale jak juz popracujesz z ludźmi to zobaczysz ze zdecydowana wiekszosc juz nie moze sobie na to pozwolić. I pal licho jak czituje ktoś kto formę i tak [...]
[...] pozytywnych bakterii 4. zażywanie pigułek przeciwciążowych i sterydów 5. stres i wyczerpanie, brak snu i wypoczynku, ogólne osłabienie organizmu 6. dieta bogata w mięso i mleko zawierające antybiotyki, hormony i sterydy 7. spożywanie słodzonych i gazowanych napojów cola, fanta, i inne słodziki+ kofeina konserwanty kofeina powoduje do 75% [...]
[...] Utleniony cholesterol rzeczywiście uszkadza tętnice. Ten szkodliwy cholesterol występuje przykładowo w przetworzonych, opakowanych artykułach spożywczych takich jak: mleko w proszku, jaja w proszku, wędzone mięso i ryba względnie w artykułach spożywczych pochodzenia zwierzęcego, które są poddawane bardzo wysokim temperaturom. Wysoki [...]
[...] jak i inne rośliny strączkowe stabilizuje poziom cukru we krwi, co sprawia, że po jej zjedzeniu długo utrzymuje się uczucie sytości. Kapusta kiszona Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii i zawiera dużo [...]
[...] ilości mleka i jego przetworów zaspokaja niemal w 100% zapotrzebowanie organizmu na wapń i witaminę B2 oraz w niemal 60% przeciętne zapotrzebowanie na białko. W Polsce mleko i jego przetwory stanowią najbogatsze i najlepiej przyswajalne źródło wapnia, makroelementu, który powinien być dostarczany organizmowi przez całe życie, aby nie [...]
[...] Jego frakcje nierozpuszczalne w wodzie ułatwiają i przyspieszają pasaż jelitowy pokarmu, zaś rozpuszczalne, fermentując, tworzą krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (mlekowy, masłowy i octowy), które działają regenerująco na uszkodzoną błonę śluzową oraz pobudzają motorykę przewodu pokarmowego. Do celów konsumpcyjnych, oprócz nasion, mogą [...]